Часове след като стана ясно, че , ректорът на Софийския университет и

...
Часове след като стана ясно, че , ректорът на Софийския университет и
Коментари Харесай

Какви са шансовете на Герджиков и ГЕРБ за президент: Коментарите на Райчев, Дайнов и Стойчев |

Часове откакто стана ясно, че  , ректорът на Софийския университет и главните политически сили към този момент резервират безмълвие.

Какви са възможностите на проф. Герджиков и удачна кандидатура ли е той? Ето мненията пред OFFNews на политическите анализатори Андрей Райчев, Евгений Дайнов и Кънчо Стойчев.

Андрей Райчев:

" Смисълът на тази кандидатура е, несъмнено, необятно надпартиен, само че най-много е адресирана към Демократична България. Това е претендент, който прави още по-трудно за Демократична България да уточни собствен претендент. Това е жест на натурален прелиминарен съюз. Ако на балотаж остане Гержиков против Радев, част от електората на Демократична България ще гласоподава за Герджиков.
Едва ли ГЕРБ се надяват с тази канидатура да завоюват изборите, само че основната им задача е да излязат от изолираност и да влязат в разговор с партиите, които не желаят да приказват с тях. "

Евгений Дайнов:

" Имам приятното възприятие, че издигането на СУ-Ректора за президент от ГЕРБ (ако в действителност се случи) ще забърка превъзходна каша, в края на която доста хора ще ги е позор, а резултатът ще е като на Цецка... Добре, че въпреки всичко е народна власт и комерсиалната мрежа предлага американски пуканки, от ония, сладките... "

Кънчо Стойчев:

" Това е добра кандидатура, не го познавам персонално, само че познавам Софийския университет. Това е елитният унивеситет в България и е огромно самопризнание да си негов ректор.
Това не е партийна кандидатура, а по-широка и отворена към по-широки слове. Очевидно ГЕРБ цели да излезе от изолацията, в която несъмнено се намира. От тази позиция това е положителен избор, защото дава опция да се разшири електората. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР